sunnuntai 23. elokuuta 2015

Rapujuhlat, bom bomeilla väriä, Rapumenu 2015

Rapupöytä on valmis vieraille.
Parikymmentä vierasta tulossa. Minulla on periaatteena, että kaikki on valmista tuntia ennen. Silloin ehdin itse laittautua ja rauhoittua.
Kolme pitkää pöytää, 3 valkeaa lakanaa. Naapureilta tuoleja ja pöytiä lainassa.
Koko päivä oli mukavaa valmistautumista näissä merkeissä.


RAPUMENU

Alkudrinkkinä Aperol spritz
Manun katkarapu alkupala
Kurpitsakeittoa ja torvisienikeittoa
Siemenleipää, saaristolaisleipää, ranskanleipää
Voi-rahka-valkosipulilevite
Oliivia , öljyä, sormisuolaa

Rapuja, katkarapuja
Kreikkalaista salaattia, Kvinoa-lisuke
Nyhtöpossua ja paistettuja kananpalasia grillissä

Katin mansikkakermajäädykettä (nam) ja kahvia

Snapseja
Valko-ja punaviiniä, olutta ja siideriä
Skumppaa, vettä, limua

Gluteenittomia oli kvinoa-lisuke, siemenleipä ja 
jäädykkkeestä oli laktoositon versio.


Aamupäivän askartelua. Kahdeksan palloa per rimpsu.
Nämä siirtyvät varastoon ja teen talven aikana toisen mokoman
ensi vuoden juhliin.

Manun alkupala.

Katin tekemän mansikkajäädykkeet, ihanan raikkaan makuisia.
Ilokseni pakastimeen jäi pala kakkua herkku hetkiin. Tässä samalla
lusikoin ja fiilistelen illan tunnelmia.

Tästä kaikki alkoi ja ...


...juhlat loppuu aikanaan. Auringon nousuun meni.
Nyt kaikki on riisuttu ja terassi näyttää surullisen tyhjältä (huokaus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti